Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jarlabergs IF A-Laget

Följ

A-Laget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Jarlabergs IF
Fotboll
A-Laget
Tabell
Lag M V O F P
1 Jarlabergs IF 16 13 2 1 41
2 BK Bleket 16 12 3 1 39
3 Fisksätra BBK 16 11 2 3 35
4 IV Drottninghamn 16 6 4 6 22
5 Djurö/Vindö IF 16 6 1 9 19
6 O.S Carioca FC 16 5 1 10 16
7 BK Höjden 16 5 1 10 16
8 Nacka Juniors FF 16 3 3 10 12
9 Boo SK 16 2 1 13 7

Match

BK Bleket

2 - 4
13 maj 2015
20:00

Jarlabergs IF

Referat

Referat: BK Bleket - Jarlabergs IF

Matchen mot BK Bleket, på Farstaborg, en regnig vardagskväll, är ingen drömmatch.
Men den måste spelas och 3poäng var något som lockade oss dit denna kväll.
Bleket som startat serien kalasbra med 3 vinster och 1 oavgjord skulle idag få känna på hur det kändes att förlora! :)

Bleket som vi varit och sett lite, startat lite annorlunda än i din matchen. Vi blev väl lite chockade, men tack vare en mer än stabil backlinje under de första 20 minuterna så var det vi hade ledningen och inte dom. Bose, Fabian, Kina och Gus var mycket bra under hela matchen, det tackar vi för.
Framåt skulle vi visa oss mycket farliga.
Bleket ställde upp med en högpress-tokoffensiv uppställning som tydligt och klart skulle ge stora ytor bakom deras backlinje men framförallt mitt emellan mittback och "ytterback".
Planen, som var ganska risig pga allt regn var inte helt ospelbar, men att hitta de längre på djupet, gärna tack vare skarvar, skulle visa sig betalbart.
1-0 kommer genom dock inte genom det anfallsättet.

Det kommer på en hörna, en dunderhörna av Gugge som Gus kommer högst på vid bortre stolpen. En smart "tillbakanick" till främre ytan gav Simon Lumare inget annat läge än ett drömläge att sätta dit skallen och styra in bollen i högra krysset. Viktigt mål psykiskt och publiken på plats som mer eller mindre kändes som en "fan-klack" för Mattias Falchi än något lag, firade högt, trots att det inte var han som gjorde målet.

2-0 skulle komma ganska omgående, denna gång tack vare Gus vänsterfot, Falchis skalle och Wilson otroliga speed och lugn i avslutet.
Gus, Falchi skarv, Wilson djupet. Ensam mot målvakt, 2-0. Kliniskt avslut, såna skulle vi behövt fler av.

Hade vi varit lika kliniska som Wilson vid avslutningslägena, och om inte Blekets målvakt gjort 1 o annan bra räddning hade det stått mer än 2-0 efter 25-30 minuter. Hampe kom igenom, Falchi hittade bra lägen och Wilson var nära 2-3 gånger om. Gus hade även 2 patenterade vänsterfotsfrisparkar fr. 30 meter som målvakten till slut lyckades klara av.

Bleket var dock inte ofarliga framåt, spelet byggdes främst genom ett längre uppspel på deras gigant för dagen, André på topp som vann mycket bollar och skarvade i djupet eller ut mot nr.6 Adis ute på deras vänster kant.
Kina vann dock denna duell matchen igenom medan Bose och Fabian ju längre matchen led tog även över de centralt fysiskt.
George fick bjuda på en superräddning efter ett friläge, fantastisk räddning.
Dock skulle 2-1 komma sådär, Adde gör en fantastiskt ful "tackling" med huvudet före i glidtacklingsmanér men bollen tar på handen och frispark i farligt läge. Det var precis det Bleket är starkast på, o då är det dumt att ge dem de lägena.
2-1 efter en fin skarvnick där en skymd George inte kunde göra mkt i mål.

2-1 i paus.

Vi pratade mycket om att få ner en av våra forwards mer centralt i banan och täppa till ytor där Bleket ofta låg 3 vs 2 under första halvlek. Även att våga sätta bollen på 1-2 touch ist för att hålla i för länge i den dyngsura o blöta mattan.

Första 20 i andra halvlek är ganska stumma, dock känns det som vi tar över mer och mer centralt och Bleket får jobba lite hårdare och mera för att hinna med. Krille briljerar med sin axxx och Adde vinner tunga närkamper. Hultman tar ett jättejobb även han centralt medan Falchi, Wilson, Simon o Gugge mfl hotar ständigt framåt. Även Gus och Kina vågade fylla på bra fr sina ytterbackspositioner och då blev det farligt.
3-1målet hängde i luften och det var Viktor "Gugge" Govenius som skulle trycka dit den. För er som har missat det så finns det att se på vår instagram @jarlabergsif.
Hultman får ett fint uppspel och är stark, gör en jättevändning och lurar bort 2 Bleketförsvare. Laddar stora bössan och tar i med full kraft, en suverän 40-meters superpassning längs blöt matta som Gugge möter och drar med sin första touch in bollen centralt och laddar sen stora bössan.
Fin bana fr 25 meter och ett mycket vackert avslut. Kändes rättvist även fast Bleket fortfarande inte gett upp och fortsatte kriga.

Ska berömma Hultman, Bose, Fabian o Kina extra för sina eminenta insatser på fasta situationer med suveränt huvudspel och positionsspel.
Det var på fasta situationer och snabba kontringar som Bleket var farliga och 15 minuter från slutet skulle 3-2 komma, tyvärr.
Snabb 1touchskarv som Fabian inte är beredd på och halkar lite, oturligt nog. Duktige André drar till lågt under George och nerv skulle det bli.
Bleket tryckte på bra men denna match skulle avgöras på andra sidan plan, genom den kanske absolut äckligaste killen att släppa in ett mål emot. Oavsett om det är ett 10-0 mål eller ett 1-4mål så firar han lika vilt, men mål gör han i stort sett alltid. Från halva plan eller från 1 cm....
Mattias Falchi.

George har inspark och sätter den på huvudet på Adde som trycker iväg bollen på ett, i djupled. Och där kommer han, italienarna, Pippo, Falcon, kalla han vad ni vill, i en fantastisk båglöpning och viker in mittemellan mittbackarna.
Hade Lars-Gunnar sett löpningen hade han gått våt, men det var många andra på läktarn som gjorde det istället. Ensam mot målvakten var det enkelt för Falchi att placera in det ack så sköna 4-2målet som tog musten helt ur Bleket.
Falchis egna publikskara gick galna och bengaler, bangers och vrål sågs/hördes tydligt.

Vi är jobbiga att möta, och även fast vi inte gör en av våra starkaste matcher. Speciellt i en match där vi inte kan spela den fotbollen vi vill spela, så vinner vi ändå. Det visar på lagmoral och styrka.

Det kändes dock som att vi hade kontroll under hela matchen, Bleket var absolut det bästa laget vi mött hitills, men det känns som vi har en lite lite bredare trupp och med några fler spelare som har det där lilla extra när det gäller. Hade vi fått in 3-0 hade matchen varit klar redan där kändes det som, men med ett 2-1mål så finns det alltid energi att hitta.


Vi tack Bleket och den suveränt bra domaren för en bra match trots regnet och den sura planen.

5 raka, 30 mål framåt. Drömstart på denna säsong!

Statistik:
BK Bleket - Jarlabergs IF 2-4
Skott: 8-13
Hörnor: 7-6
Bollinnehav: 44%-56%
Frisparkar: 17-8

Matchens stjärnor går idag till Adde för en mycket bra kämpainsats på mitten där Linus sammarfattade allting ganska bra efter matchen; "Det kändes som Adde var överallt idag" samt en Bleket-spelares kommentar; "Erat innermittfält var så mycket starkare än vårt.. Ni vann f*n alla bollar i mitten!" -
Andra stjärnan till Bose som kanske borde få denna utmärkelse oftare för han är oftast såhär stabil. Men idag får han hårdare motstånd, gör det dock lika lugnt, fint, städat och bra ändå.

André S i hemmalaget får också en liten stjärna i kanten. Mycket bra i luften, bra med fötterna och ett ständigt hot. En liten halvstjärna får även Blekets målvakt som faktiskt gör några dunderräddningar.

Andra möten i serien

fre 4 sep 2015, 20:00 Jarlabergs IF - BK Bleket 2 - 2